Schoolzwemmen

Schoolzwemmen

Op onze school gaan de kinderen van groep 5 en de oudste Nieuwkomers één keer per week naar schoolzwemmen in het Sloterparkbad. Zij worden met de bus gebracht en gehaald. Dit schooljaar is het schoolzwemmen op dinsdagochtend.
De kinderen die nog geen zwemdiploma hebben, gaan een jaar lang zwemmen. Wij hopen dat zij aan het eind van het jaar hun zwemdiploma halen, maar voor de kinderen die nog nooit op zwemles hebben gezeten is dat vaak niet haalbaar.
In schoolvakanties worden er vaak extra (gratis)zwemcursussen georganiseerd voor de kinderen die hun diploma niet hebben gehaald.

De kinderen die al hun zwemdiploma A hebben, kunnen hun B-diploma en/of hun C-diploma halen.De kinderen met A-, B-, en C-diploma krijgen ook zwemles. Zij doen allerlei extra opdrachten in het diepe, zodat ook zij hun zwemvaardigheid vergroten en hun uithoudingsvermogen in het water.
De kinderen van de nieuwkomersgroepen doen ook mee met schoolzwemmen, als zij de leeftijd van groep 5 hebben of ouder zijn. Zo krijgen alle kinderen de kans om te leren zwemmen. Het schoolzwemmen is voor de ouders gratis.


Elke week is er voldoende begeleiding in het zwembad nodig. Er gaan twee leerkrachten mee, maar er zijn ook ouders nodig. Wij vragen steeds twee ouders om mee te gaan. Bij groep 5 hangt een rooster op de gang, waarop staat wie er mee gaat als begeleider. Het is de bedoeling dat alle ouders zich een keer opgeven.
Als er niet voldoende ouders zijn om mee te gaan, kan de zwemles helaas niet doorgaan!

Wij wensen alle kinderen veel plezier met zwemmen en wij hopen dat veel kinderen dit jaar hun zwemdiploma halen!

Terug

Louis Bouwmeesterstraat 14

1065 KW Amsterdam

020-6150381

info@nulllouisbouwmeesterschool.nl