Schooltuinen

Schooltuinen

Ieder jaar krijgen de kinderen van groep 6 les op de schooltuinen.
Eind januari starten de binnenlessen, waarbij de leerlingen worden voorbereid op het werken in de tuin. Ook krijgen ze een mooie schooltuintas.

In april beginnen de buitenlessen, het echte werken op de tuin. Bij de eerste les krijgt ieder kind een eigen stukje grond toegewezen. Daarop wordt een zelfgemaakt naambord gezet. Ook wordt op ieder tuintje een viooltje geplant, het allereerste plantje op de tuin. De kinderen leren om allerlei bloemen en groenten te zaaien en te planten. Ook leren ze om aardappelen te poten. Natuurlijk moet er iedere week heel wat onkruid uit de tuin worden gehaald. Het leukste is natuurlijk als er kan worden geoogst en de schooltuintas wordt gevuld met mooie bloemen of lekkere groentes. Als de aardappelen en courgettes geoogst zijn, is de tas wel erg zwaar om naar school te dragen!

Als de kinderen na de zomervakantie als groep 7 terugkomen op de tuin, is alles mooi gegroeid, vooral de bloemen zijn prachtig. Er wordt een mooi bloemstuk gemaakt en groentesoep gekookt.

Het schooltuinjaar wordt afgesloten met een binnenles en een schooltuindiploma.

Terug

Louis Bouwmeesterstraat 14

1065 KW Amsterdam

020-6150381

info@nulllouisbouwmeesterschool.nl